Dušené jehněčí maso po čínsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 750 g Jehněčí kýta
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 156 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 123.8 mg
  • Draslík 782.2 mg
  • Vláknina 1730 mg
  • Vitamín A 1730 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampiony opláchneme a nakrájíme na čtvrtky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cukr a mícháme. Když se směs zbarví do hněda, přidáme nakrájené maso a smažíme ho v karamelu, dokud se nevypaří všechna případná voda, kterou maso pustí. Potom za stálého míchání přidáme zázvor, sójovou omáčku a žampiony. Směs zalijeme vodou a necháme pod pokličkou pomalu na mírném ohni dusit, dokud maso není měkké. Pokud je třeba, přiléváme vodu. Když je maso měkké, dochutíme šťávu Vegetou a osolíme ji, pak přimícháme prolisovaný česnek. Omáčku důkladně promícháme, prohřejeme a podáváme.

Komentáře k receptu