Šťovík ve smetanové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Anglická slanina
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Tuk
  • 500 g Šťovík
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 5 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 174 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 145 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 16.5 mg
  • Draslík 514.6 mg
  • Vláknina 2472.5 mg
  • Vitamín A 2472.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a nasekáme šťovík.

  • 2

    Světlou jíšku připravíme z tuku a mouky, přidáme šťovík, promícháme. Zalijeme malým množstvím vody a chvíli provaříme.

  • 3

    Nakrájíme slaninu a vyškvaříme.

  • 4

    Přidáme k šťovíku, osolíme a zjemníme zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu