Vepřové maso v kysaném zelí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1110 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 89 g
- Sodík 566 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 180.5 mg
- Draslík 1193.5 mg
- Vláknina 12592.4 mg
- Vitamín A 12592.4 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 100.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Studenou vodou propláchneme kysané zelí. 
- 
                                2Dáme do hrnce, podlijeme vodou a do měkka uvaříme. 
- 
                                3Scedíme a necháme okapat. 
- 
                                4Nakrájíme oloupanou cibuli a česnek prolisujeme. 
- 
                                5Na kostičky nakrájíme klobásu a anglickou slaninu. 
- 
                                6Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí, osolíme a na pánvi podusíme. 
- 
                                7Hotové maso smícháme s vařenou rýží a česnekem. 
- 
                                8Na další pánvi osmahneme nakrájenou slaninu a klobásu. 
- 
                                9Sádlem vymažeme zapékací mísu a rozložíme na dno polovinu zelí. 
- 
                                10Na zelí dáme vrstvu slaniny s klobásou, posypeme sladkou paprikou a zalijeme polovinou smetany. 
- 
                                11Dáme další vrstvu podušeného masa s rýží a jako poslední vrstvu dáme zelí. 
- 
                                12Zalijeme zbytkem smetany a 50 minut pečeme ve vyhřáté troubě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        