Albánský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 250 g Paprika zelená
  • 250 g Brambory
  • 50 g Hrozinky
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Cibule
  • 3 dl Jogurt bílý
  • 4 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 204 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 444 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 10.7 mg
  • Draslík 829.2 mg
  • Vláknina 8974.5 mg
  • Vitamín A 8974.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechnu potřebnou zeleninu předem omyjeme, papriky zbavíme jádřinců, rajčata spaříme a oloupeme. Uvařené brambory ve slupce též oloupeme. Potom zeleninu nakrájíme na malé kostky a vložíme do mísy. Přidáme ještě drobně pokrájenou cibuli, kopr, zelenou petrželku, omyté hrozinky, mírně osolíme, opepříme a promícháme.

  • 2

    Ve větším hrnečku si rozmícháme bílý jogurt s olivovým olejem, který vylijeme na salát, znovu promícháme a dochutíme solí.

  • 3

    Mísu se salátem dáme na několik hodin do chladničky.

  • 4

    Albánský salát podáváme chlazený.

Komentáře k receptu