Rybí bengálské kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Filé rybí
  • 125 g Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Potočnice
  • 0.4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 167 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 4.1 mg
  • Draslík 255.6 mg
  • Vláknina 4703.8 mg
  • Vitamín A 4703.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Naporcované maso vložíme do mísy. Jogurt rozšleháme a rozmícháme v něm utřený česnek, koření a sůl. Směsí přelijeme rybu a necháme cca 60 minut marinovat.

  • 2

    Poté dáme do rozpáleného oleje, osmahneme, přidáme nadrobno nasekanou potočnici, oloupaná, nakrájená rajčata, podlejeme a dusíme doměkka. Na závěr ochutíme citronem a podáváme.

Komentáře k receptu