Jehněčí polévka s jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 500 g Jehněčí maso
  • 100 g Jogurt bílý
  • 3 g Sůl
  • 60 g Tuk
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 g Špenát mražený
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 452 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 117.5 mg
  • Draslík 84.8 mg
  • Vláknina 1247.5 mg
  • Vitamín A 1247.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1187.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuchyňsky upravíme maso, pokrájíme na menší kousky, dáme vařit do slané vody.

  • 2

    Jemně posekanou cibuli osmahneme, přidáme mouku, sůl, pepř a ještě chvilku smažíme. Poté jíšku naředíme studenou vodou a vlijeme do polévky. Rozmražený špenát vložíme do hotové polévky, necháme přejít varem, dochutíme podle potřeby a odstavíme.

  • 3

    Nakonec přidáme jogurt.

Komentáře k receptu