Pečená zelenina s ochuceným jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Kedlubna
  • 200 g Lilek
  • 200 g Mrkev kořen
  • 50 g Pórek
  • 200 g Rajčata
  • 20 g Petržel - nať
  • 200 g Paprika zelená
  • 200 g Paprika žlutá
  • 10 g Oregano sušené
  • 250 g Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Paprika sterilovaná
  • 1 ks Citronová šťáva
  • 2 ks Chilli paprička zelená
  • 3 stroužek Česnek
  • 12 plátek Veka
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1757 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 601.5 mg
  • Vláknina 13046.7 mg
  • Vitamín A 13046.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 165.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilek, kedlubnu, mrkev oloupeme a nakrájíme na širší tenké plátky. Papriky nakrájíme stejně jak kořenovou zeleninu. Rajčata překrojíme na poloviny. Všechnu připravenou zeleninu naskládáme na plech.

  • 2

    Chilli papričku drobně nasekáme, petrželovou nať a pórek nakrájíme a posypeme zeleninu na plechu. Posypeme solí, přiložíme na zeleninu tenké krajíce veky, které pokapeme olejem a posypeme oreganem. Zeleninu také pokapeme olejem, ale oregano nedáváme. Plech vložíme do předehřáté trouby na 30 minut.

  • 3

    Jogurt dáme do misky, přidáme zbylou nasekanou chilli papričku, nasekanou kapii, prolisovaný česnek, šťávu z 1 ks citrónu a vše důkladně prošleháme.

  • 4

    Upečenou zeleninu vyjmeme z trouby a upravíme na talíře. Přidáme ochucený jogurt a pečené krajíce veky.

Komentáře k receptu