Pečená zelenina s ochuceným jogurtem
Suroviny
- 200 g Kedlubna
 - 200 g Lilek
 - 200 g Mrkev kořen
 - 50 g Pórek
 - 200 g Rajčata
 - 20 g Petržel - nať
 - 200 g Paprika zelená
 - 200 g Paprika žlutá
 - 10 g Oregano sušené
 - 250 g Jogurt bílý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Paprika sterilovaná
 - 1 ks Citronová šťáva
 - 2 ks Chilli paprička zelená
 - 3 stroužek Česnek
 - 12 plátek Veka
 - 1 dl Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 1757 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 601.5 mg
 - Vláknina 13046.7 mg
 - Vitamín A 13046.7 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 165.3 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilek, kedlubnu, mrkev oloupeme a nakrájíme na širší tenké plátky. Papriky nakrájíme stejně jak kořenovou zeleninu. Rajčata překrojíme na poloviny. Všechnu připravenou zeleninu naskládáme na plech.
 - 
                                2
Chilli papričku drobně nasekáme, petrželovou nať a pórek nakrájíme a posypeme zeleninu na plechu. Posypeme solí, přiložíme na zeleninu tenké krajíce veky, které pokapeme olejem a posypeme oreganem. Zeleninu také pokapeme olejem, ale oregano nedáváme. Plech vložíme do předehřáté trouby na 30 minut.
 - 
                                3
Jogurt dáme do misky, přidáme zbylou nasekanou chilli papričku, nasekanou kapii, prolisovaný česnek, šťávu z 1 ks citrónu a vše důkladně prošleháme.
 - 
                                4
Upečenou zeleninu vyjmeme z trouby a upravíme na talíře. Přidáme ochucený jogurt a pečené krajíce veky.