Ovoce v medu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Jogurt bílý
  • 175 g Řecký jogurt
  • 1 kávová lžička Kardamom
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 1 ks Ananas
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Mango
  • 2 ks Hrušky
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Šťáva jablečná 100%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 253 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 53 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 7.6 mg
  • Draslík 429.9 mg
  • Vláknina 7004.7 mg
  • Vitamín A 7004.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme v míse 2 lžíce medu, jablkovou šťávu a mletý kardamom. Oloupeme mango, odkrojíme dužinu od pecky a nakrájíme ji na plátky. Jablka, hrušky a ananas nakrájíme též na plátky.

  • 2

    Gril rozehřejeme na nejvyšší stupeň. Grilovací mřížku obalíme alobalem a položíme na ni polovinu plátků manga, jablek, hrušek a ananasu. Potřeme polovinou medové směsi a grilujeme 10 minut. Jedenkrát mezitím obrátíme. Takto připravíme i zbylé ovoce.

  • 3

    Do mísy dáme řecký jogurt, bílý jogurt a promícháme s vanilkovou trestí a zbytkem medu.

  • 4

    Teplé ovoce podáváme s vanilkovým jogurtem.

Komentáře k receptu