Zapečené jehněčí s těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Jehněčí maso mleté
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Těstoviny
  • 250 g Ricotta
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Masox
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Oregano
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 607 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 504 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 66.5 mg
  • Draslík 477.2 mg
  • Vláknina 3568.7 mg
  • Vitamín A 3568.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji opečeme cibuli doměkka, přidáme česnek a smažíme ještě minutu. Poté přidáme jehněčí mleté maso, osolíme a opepříme a opékáme dohněda.

  • 2

    Poté přidáme skořici, masox, rajčata a oregano. Podusíme 15 minut, poté ještě 15 minut odkryté povaříme.

  • 3

    Těstoviny uvaříme podle návodu.

  • 4

    Smícháme ricottu, většinu parmezánu, mléko a vmícháme to do těstovin.

  • 5

    Do pekáčku rozprostřeme maso a na to těstoviny. Posypeme zbylým parmezánem a pečeme 30 minut na 200 °C.

Komentáře k receptu