Vařená rýže - suchá I
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 252 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 24 mg
 - Draslík 42.6 mg
 - Vláknina 3091.2 mg
 - Vitamín A 3091.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přebranou rýži řádně vypereme na cedníku v horké i studené vodě. Dáme ji vařit do většího množství osolené vody a vaříme 12 minut od počátku vaření. Rýži poté scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Okapanou rýži vložíme na máslem vymaštěnou pánev a necháme v troubě nebo na mírném ohni oschnout. Občas zamícháme dlouhou vidlicí, aby se rýže nerozmačkala.