Karamelový nákyp
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 314 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 17 g
- Sodík 94 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 264.7 mg
- Draslík 79.7 mg
- Vláknina 761.3 mg
- Vitamín A 761.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Cukr zahříváme na pánvi za stálého míchání, až zhnědne. Přilijeme vodu a povaříme na karamel. Potom přidáme mléko a 50 g másla a když je vše horké, vmícháme mouku. Mícháme tak dlouho, až se těsto nechytá nádoby. 
- 
                                2Do prochladlého těsta přimícháme vanilkový cukr, postupně po jednom žloutky a nakonec pevný sníh ušlehaný z bílků. 
- 
                                3Nákyp pečeme v máslem vymazané a strouhankou vysypané formě asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        