Nákyp z francouzského chleba
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 690 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 59 g
- Sodík 60 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 319.1 mg
- Draslík 77.2 mg
- Vláknina 1566.7 mg
- Vitamín A 1566.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Veku nakrájíme na šikmé plátky, silné asi 1 cm a 12,5 cm dlouhé. Každý plátek namažeme máslem. 
- 
                                2Zapékací mísu na nákyp vyložíme plátky chleba, namazanou stranou nahoru, tak aby zaplnily celou mísu. Jednu patku dáme do středu. 
- 
                                3Smetanu vyšleháme s vejci, cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou. Směsí zalijeme chleba. 
- 
                                4Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45-50 minut. Hotový nákyp vyndáme z trouby a potřeme ho sirupem. Podáváme horký nebo studený. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        