Telecí máslové kuličky
Suroviny
- 400 g Telecí plec
 - 100 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Máslo čerstvé
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Žemle tuková
 - 2 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 šálek Mléko polotučné
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 266 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 218.2 mg
 - Draslík 604.1 mg
 - Vláknina 3020 mg
 - Vitamín A 3020 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.9 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté telecí maso umeleme dohromady se žemlí, navlhčenou mlékem. Přidáme jednu oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli, rozšlehaná vejce, sůl, pepř, nasekanou petržel, máslo, podle potřeby strouhanku, vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Ze směsi tvarujeme kuličky, obalíme je ve strouhance a usmažíme v oleji na pánvi, potom je pokapeme citronovou šťávou.
 - 
                                3
Kuličky napichujeme na jehly střídavě s kolečky oloupané cibule, omytými, nakrájenými rajčaty a očištěnými nakrájenými paprikami.
 - 
                                4
Podáváme s bramborovou kaší.