Bešamelová francouzská omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 63 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 43 mg
 - Draslík 69.9 mg
 - Vláknina 2964.2 mg
 - Vitamín A 2964.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1567.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Podlijeme vroucím mlékem, osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, pokrájenou cibuli, hřebíček, posekanou petrželku, bobkový list a tymián. Za občasného míchání vaříme 30 minut.
 - 
                                2
Hotovou omáčku scedíme přes jemné sítko a vmícháme do ní lžíci másla.