Kardinálská francouzská omáčka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 743 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 66 g
- Sodík 124 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 170 mg
- Draslík 131.4 mg
- Vláknina 4199.7 mg
- Vitamín A 4199.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 300.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Podlijeme vroucí smetanou, osolíme a opepříme. Přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, cibuli pokrájenou najemno, hřebíček, posekanou petrželku, bobkový list a tymián. Za občasného míchání vaříme 30 minut. 
- 
                                2Omáčku odstavíme a scedíme přes jemné sítko. Nakonec vmícháme 200 g 
- 
                                3humrového másla. 
- 
                                4Humrové máslo vyrobíme tak, že smícháme 80 g masa z vařeného humra se 120 g čerstvého másla. Humrové maso musíme nakrájet najemno. Máslo můžeme trochu osolit. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        