Omáčka Joinville
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 1454 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 241.4 mg
 - Draslík 350.8 mg
 - Vláknina 2928.4 mg
 - Vitamín A 2928.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 41.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme pokrájené houby, posekanou cibuli a krátce orestujeme. Zasypeme moukou, promícháme a necháme ještě 1 minutu restovat. Potom podlijeme studeným vývarem, metlou opatrně vmícháme žloutky a přivedeme k varu. Okořeníme pepřem a strouhaným muškátovým oříškem.
 - 
                                2
Vaříme na mírném ohni asi 1 hodinu. Vaříme odkryté, aby se asi 1/3 tekutiny odpařila.
 - 
                                3
Uvařenou omáčku scedíme přes jemné sítko a vmícháme do ní 100 g másla a račí maso, které jsme si předtím uvařili v osolené vodě a pokrájeli najemno.