Falešný chřest
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 278 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 27 mg
 - Draslík 327.3 mg
 - Vláknina 8645.8 mg
 - Vitamín A 8645.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z mladých čerstvých žlutých fazolových lusků odstraníme postranní žilky, odkrojíme konce, dobře je promyjeme, necháme odkapat, celé lusky vložíme do hrnce s 3/4 litru vody, přidáme sůl (1/2 až celou lžičku - podle chuti), 2 lžičky cukr, 1 malý bobkový list a lusky dusíme přibližně 20-25 minut. Pak je scedíme.
 - 
                                2
Mezitím si v pánvi nasucho osmažíme dozlatova strouhanku a v kastrolku si rozpustíme máslo.
 - 
                                3
Odkapané fazolky posypeme osmaženou strouhankou, polijeme máslem a podáváme.