Falešný ovar z hříbků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 1469 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 24 mg
 - Draslík 810.3 mg
 - Vláknina 3735 mg
 - Vitamín A 3735 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pravé hříbky očistíme, omyjeme a větší rozkrojíme. Malé plodnice, pokud jsme si jisti, že nejsou červavé, necháme vcelku. Křen očistíme, omyjeme, jemně nastrouháme a dáme do misky.
 - 
                                2
V hrnci uvaříme z 1 litru vody hovězí bujon z kostky. Když se vaří přibližně 3-4 minuty, vložíme do něj houby, ztlumíme teplotu a vaříme je přesně 25 minut. Pak je vyjmeme sítem, rozdělíme na talíře, polijeme horkým rozpuštěným máslem.
 - 
                                3
"Ovarové" hříbky podáváme s křenem a tmavým chlebem.