Bílá máslová omáčka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 181 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 9 g
- Sodík 71 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 13.3 mg
- Draslík 320.4 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Šalotku nakrájíme na kostičky a podusíme na rozehřátém másle. Přilijeme bílé víno a ocet a vaříme, dokud se tekutina neodpaří asi na polovinu množství. 
- 
                                2Poté omáčku procedíme přes síto a vrátíme do hrnce. Postupně zašleháme na kousky nakrájené máslo. Dochutíme solí,pepřem a zjemníme šlehanou smetanou. 
- 
                                3Ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        