Piškotové řezy s čokoládovou polevou
Suroviny
- 120 g Čokoláda hořká
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 10 g Máslo čerstvé
 - 150 g Máslo čerstvé
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 180 g Mouka pšeničná hrubá
 - 210 g Cukr moučkový
 - 125 g Cukr moučkový
 - 200 g Cukr kostkový
 - 8 ks Vaječný bílek slepičí
 - 8 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Vanilka mletá
 - 0.0625 l Mléko plnotučné
 - 0.25 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Rum
 - 1 polévková lžíce Rum
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 733 kcal
 - Sacharidy 98 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 88 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 77 g
 - Cholesterol 445.5 mg
 - Draslík 186.7 mg
 - Vláknina 3416.3 mg
 - Vitamín A 3416.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 75.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukr prosejeme, smícháme s vanilkou, žloutky, třeme do zhoustnutí, poté přidáme rum, zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
 - 
                                2
Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, v rozpálené troubě upečeme do zlatova. Hotové těsto nakrájíme na proužky, polovinu potřeme máslovým krémem, zbytek nakrájíme na řezy, složíme je na pomazané pruhy, řezy dokrájíme. Přelijeme čokoládovou polevou, dozdobíme krémem a podáváme.
 - 
                                3
Krém: rozšleháme mléko, žloutek, 25 g cukru a mouku. Vložíme do horké vodní lázně a mícháme do zhoustnutí. Krém necháme vychladnout, mezitím umícháme máslo se zbytkem cukru do pěny. Přimícháme vychladlý krém a rum.
 - 
                                4
Poleva: rozehřejeme čokoládu se lžíci vody a máslem. Cukr svaříme v 1/4 l vody, horký přilijeme postupně do rozpuštěné čokolády, polevu vymícháme dohladka a ihned jí přelijeme řezy.