Švestková omáčka k vařenému masu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 726 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 775 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 155.2 mg
 - Draslík 201.8 mg
 - Vláknina 6517.2 mg
 - Vitamín A 6517.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé švestky vypeckujeme, vložíme do hrnce, zalijeme uzeným vývarem a vaříme asi 30 minut.
 - 
                                2
Z másla a mouky usmažíme středně hnědou jíšku, opatrně ji přimícháme ke švestkám a provaříme. Ochutíme citronovou šťávou, citronovou kůrou, solí, cukrem a skořicí. Přidáme dvě lžíce povidel a vaříme ještě nejméně 20 minut.
 - 
                                3
Hotovou omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem, podle potřeby vyvaříme na požadovanou hustotu a podáváme s vařeným hovězím masem. Porce doplníme kynutým knedlíkem.