Vdolky z litého těsta
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 682 kcal
- Sacharidy 113 g
- Tuky 19 g
- Sodík 44 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 134.7 mg
- Draslík 372.8 mg
- Vláknina 6483 mg
- Vitamín A 6483 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mouku prosejeme do misky, přisypeme kypřící prášek, spolu smícháme, přidáme vanilkový cukr, vejce, med, máslo, přísady v misce vyšleháme na hladké těsto, které necháme 5 minut odpočinout. 
- 
                                2Troubu předehřejeme, připravíme pečící formu na muffiny, důlky formy dobře potřeme olejem, vložíme do trouby na 3 minuty zahřát. Připraveným těstem naplníme důlky, ale neplníme plné, těsto při pečení nabude. Těstem naplněnou formu vložíme do trouby a pečeme nejméně 20 minut. 
- 
                                3Upečené vdolky vytáhneme z trouby, vyklopíme je z formy, rozdělíme na porce, posypeme moučkovým cukrem a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        