Vařený kapr s cibulovým máslem
Suroviny
- 600 g Kapr obecný
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 600 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Nové koření celé
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý celý
 - 0.5 ks Celer bulvový
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 ks Šalotka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Víno bílé
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 105 g
 - Sodík 325 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 114 mg
 - Draslík 968.1 mg
 - Vláknina 5244.4 mg
 - Vitamín A 5244.4 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.6 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce se studenou osolenou vodou vložíme očištěnou, nahrubo nakrájenou mrkev, celer, cibuli, přidáme koření a citronovou šťávu. Povaříme 5 minut, vložíme očištěné a omyté porce kapra a vaříme 15 minut doměkka.
 - 
                                2
Cibulové máslo: Očištěné cibulky vsypeme do pánve, zalijeme vínem, opepříme a zvolna vaříme doměkka a do odpaření části vína. Potom zmírníme příkon tepla a metličkou vešleháme změklé máslo, aby se příliš nerozehřálo, ale spojilo s cibulkami v krémovitou omáčku.
 - 
                                3
Měkké porce kapra upravíme na talíře a přelijeme cibulovou omáčkou.