Srnčí kýta pečená na másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 660 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 1454 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 51.8 mg
 - Draslík 491 mg
 - Vláknina 5475 mg
 - Vitamín A 5475 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 44.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srnčí maso odblaníme, očistíme, osolíme, posypeme mletým zázvorem, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, uzený bůček na kostičky. Do pekáčku vložíme máslo, vsypeme cibuli s bůčkem, přiložíme maso vcelku, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do měkka. Podle potřeby podléváme po troškách vodou.
 - 
                                2
Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem.