Klasická koprová omáčka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 386 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 35 g
- Sodík 172 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 220.6 mg
- Vláknina 252 mg
- Vitamín A 252 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kopr omyjeme, otrháme jemné snítky a najemno je nasekáme. 
- 
                                2V hrnci bez oleje prudce opražíme mouku, pak k ní přimícháme máslo, zalijeme ji větší částí vody, osolíme a 20 minut necháme vařit. 
- 
                                3V druhém hrnci ve zbylé vodě povaříme nasekaný kopr. Pak ho přidáme do hrnce s moukou a máslem, omáčku za stálého míchání zahustíme smetanou, necháme ji ještě chvíli prohřát a dochutíme octem, cukrem a solí. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        