Lisabonská husí játra
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 709 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 55 g
- Sodík 457 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 758.7 mg
- Draslík 510.1 mg
- Vláknina 3868 mg
- Vitamín A 3868 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 108.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Svaříme vodu, víno, ocet, česnek, bobkový list, na kolečka nakrájenou cibuli, sůl a pepř. Necháme vychladnout. 
- 
                                2Husí játra omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, vložíme do misky, zalijeme marinádou a necháme v chladničce odležet 24 hodin. 
- 
                                3Druhý den vyjmeme plátky jater z marinády, necháme je okapat a opečeme je na 100 g rozehřátého másla. Zalijeme je procezenou marinádou, přikryjeme pokličkou a dusíme téměř dosucha. Před podáváním vmícháme 80 g másla, ale už nevaříme. 
- 
                                4Podáváme posypané zelenou petrželkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        