Špenátové suflé s česnekem
Suroviny
- 500 g Špenát listový čerstvý
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 60 g Máslo bylinkové
 - 150 g Sýr Niva (Rokfór)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 1.5 dl Mléko plnotučné
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 897 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 233.9 mg
 - Draslík 863.1 mg
 - Vláknina 5739 mg
 - Vitamín A 5739 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.9 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 253.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špenát vložíme do hrnce s vroucí vodou, uvaříme, scedíme, necháme okapat a rozmixujeme na kaši. Ochutíme solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým oříškem a prolisovaným česnekem.
 - 
                                2
Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, chvilku osmahneme, přilijeme mléko, povaříme a stáhneme ze sporáku. Do směsi vmícháme žloutky, přimícháme špenát, z bílků ušlehaný tuhý sníh. Zlehka promícháme a vlijeme do bylinkovým máslem vymazané pečící formy. Povrch posypeme nahrubo nastrouhanou sýrem.
 - 
                                3
Vložíme do trouby, pečeme při 180 stupňové teplotě 40-45 minut.
 - 
                                4
Podáváme na jednotlivých teplých talířích.