Mušle Saint-Jacque
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 327 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 587 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 182.8 mg
 - Draslík 308.4 mg
 - Vláknina 1786 mg
 - Vitamín A 1786 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pevně uzavřené mušle vypereme kartáčkem ve studené vodě, osušíme a narovnáme na horkou plotnu, kde se po několika minutách otevřou.
 - 
                                2
Maso vyškrábeme do kastrolu, zbytek vyhodíme.
 - 
                                3
Hluboké spodky lastur vyvaříme ve vodě se sodou a dobře je opláchneme.
 - 
                                4
Do kastrolu s masem z mušlí přidáme víno, sůl, pepř, 50 g másla, očištěné pokrájené žampiony, 125 ml vody a vaříme pod pokličkou 15 minut téměř dosucha.
 - 
                                5
V kastrolku rozšleháme žloutky a za stálého šlehání přiléváme teplou bešamelovou omáčku, poté zašleháme 50 g másla.
 - 
                                6
Do čistých lastur dáme lžičku omáčky, uvařenou směs a stejnoměrně je rozložíme do ohnivzdorné mísy, přelijeme zbylou omáčkou, gratinujeme do zlatova.