Hrozinková omáčka
Suroviny
- 100 g Hrozinky
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 3 špetka Sůl
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 2 dl Voda pitná
 - 5 dl Masový vývar
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 588 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 27 mg
 - Draslík 263.3 mg
 - Vláknina 2032.3 mg
 - Vitamín A 2032.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrozinky omyjeme a dáme do misky. Přilijeme 2 dl vody a necháme je namočené 10 minut, poté scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Mezitím v hrnci rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme masový studený vývar a metličkou jíšku rozšleháme dohladka. Povaříme asi 5 minut. Dochutíme solí, pepřem, přidáme hrozinky, dochutíme třtinovým cukrem, octem a necháme přejít varem. Nakonec přidáme čerstvé máslo.
 - 
                                3
Omáčkou přelévame dušené nebo vařené maso či ryby.