Sušenky z ovesných vloček
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
 - 150 g Cukr moučkový
 - 40 g Cukr vanilka
 - 200 g Mouka polohrubá
 - 100 g Ovesné vločky
 - 60 g Čokoláda hořká
 - 100 g Ořechy vlašské
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 3 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 - 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Med včelí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 717 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 34 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 140.6 mg
 - Draslík 209.5 mg
 - Vláknina 6855 mg
 - Vitamín A 6855 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 52 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Při pokojové teplotě rozpuštěné máslo nakrájíme na kousky a dáme do misky. Přisypeme moučkový a vanilkový cukr a vyšleháme na hladkou pěnu. Přidáme vejce, šleháme až do rozpuštění cukru. Přimícháme prosátou mouku, škrobovou moučku, nakonec vsypeme vločky, nahrubo nastrouhanou čokoládu a pomleté ořechy. Dřevěnou vařečkou suroviny smícháme dohromady.
 - 
                                2
Plech vyložíme pečicím papírem, z těsta lžící tvarujeme navýšená kolečka, která pokládáme vedle sebe na připravený plech. Vložíme do nahřáté trouby, při 180stupňové teplotě pečeme 8-10 minut.
 - 
                                3
Upečené sušenky necháme mírně vychladnout na plechu, potřeme je medem a potom necháme úplně volně vychladnout.