Fazolová polévka se smetanovým krémem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 397 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 17 g
- Sodík 114 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 22.5 mg
- Draslík 45.7 mg
- Vláknina 917.3 mg
- Vitamín A 917.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 479.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Přebrané, pod tekoucí vodou proprané fazole namočíme na celou noc do studené vody v hrnci. Do fazolí (se stejnou vodou, ve které se namáčely) vložíme bobkový list a pod pokličkou povaříme do měkka. 
- 
                                2V pánvi rozpálíme máslo, vsypeme mouku a zapražíme na světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem. Dobře metlou prošleháme na hladkou hmotu bez hrudek, do níž přilijeme smetanu. Přivedeme k varu a zalijeme měkké fazole v hrnci. 
- 
                                3Před dovařením ochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou. Posypeme nasekanou petrželovou natí a polévku odstavíme. Podáváme na jednotlivých talířích. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        