Bruselské vafle
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1017 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 59 g
- Sodík 50 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 75 mg
- Draslík 48.9 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 68.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Droždí smícháme s cukrem a trochou vlažného mléka a necháme 10 minut stát. 
- 
                                2Poté přidáme zbytek mléka, mouku, sůl a vanilkový extrakt. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho 30 minut kynout. 
- 
                                3Máslo rozpustíme a necháme zchládnout na pokojovou teplotu, poté ho do těsta vmícháme. 
- 
                                4Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. 
- 
                                5Vaflovač rozpálíme, vymažeme a lijeme do něj těsto, které opečeme dozlatova. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        