Kynuté bulky s rozinkami
Suroviny
- 42 g Droždí
- 160 g Máslo čerstvé
- 100 g Hrozinky
- 50 g Kandovaná citronová kůra
- 550 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 ml Mléko plnotučné
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 2 špetka Kardamom
- 2 špetka Skořice mletá
- 3 polévková lžíce Cukr krupice
- 2.5 polévková lžíce Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 713 kcal
- Sacharidy 102 g
- Tuky 27 g
- Sodík 328 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 118.2 mg
- Draslík 335.1 mg
- Vláknina 7924.8 mg
- Vitamín A 7924.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 290 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Dva plechy vyložíme pečicím papírem, bochánky budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C. 
- 
                                2V misce utřeme droždí s cukrem, přimícháme vlažné mléko a 2 lžíce mouky. 
- 
                                3Ve velké míse promícháme 500 g mouky (zbylou použijeme na vál) se solí, uděláme ve středu důlek, do kterého vlijeme drožďovou směs. Po okrajích mísy nakrájíme kousky změklého másla, mleté koření a vlijeme rozšlehaná vejce. Vše zpracujeme v hnětači, těsto bude řidší a lepivé. Přikryjeme ho utěrkou a necháme asi 45 minut na teple kynout. Do vykynutého těsta přimícháme hrozinky (můžeme zvolit polovinu sultánek), kandovanou kůru a promícháme, až se těsto téměř nelepí. Opět necháme kynout asi 10 minut. 
- 
                                4Z vykynutého těsta tvarujeme na pomoučeném vále bochánky, asi 12 – 14 ks, klademe na plechy dál od sebe, přikryjeme utěrkou a necháme půl hodinu dokynout. 
- 
                                5Bochánky potřeme mlékem smíchaným s cukrem a pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. 
- 
                                6Upečené bochánky necháme na mřížce vychladnout. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        