Celerové pyré se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Celer bulvový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Brambory
  • 50 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 103 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 431 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 11.9 mg
  • Draslík 345.8 mg
  • Vláknina 3250 mg
  • Vitamín A 3250 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kusy. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 10 minut. Celer scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Kousky celeru vsypeme do hrnce, přidáme dvě lžíce másla, zakryjeme a necháme na másle dusit na mírném ohni asi 10 minut. Pak přidáme pokrájené brambory, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme 20 minut. Hrnec odstavíme a zeleninu rozmixujeme. Vznikne hustší kaše, kterou naředíme horkým mlékem a vmícháme ještě smetanu.

  • 3

    Podáváme v polévkové míse.

Komentáře k receptu