Jehněčí se sladkokyselou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jehněčí kýta
  • 250 g Zelenina nakládaná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Kardamom
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 špetka Rozmarýn sušený
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 4 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 622 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 87.9 mg
  • Draslík 507.7 mg
  • Vláknina 5625.1 mg
  • Vitamín A 5625.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso z kýty omyjeme, odblaníme a nakrájíme na tenké nudličky.

  • 2

    Nejprve si připravíme marinádu: Do mísy dáme olej, prolisovaný česnek, mletý zázvor, kardamom, sůl, bílý pepř, chilli a špetku rozmarýnu. Směs koření vymícháme a důkladně promícháme s nakrájeným masem. Maso necháme 30 minut marinovat.

  • 3

    Ve woku na rozpáleném oleji restujeme pokrájené jehněčí maso 6 minut dozlatova. Potom k masu přidáme nakládanou sladkokyselou zeleninu (mrkev, cibuli, karfiol, okurku, chilli papričky, houby aj.) i s nálevem a dusíme přibližně 4 minuty pod pokličkou. Nakonec přimícháme 3 lžíce sladké smetany, promícháme a porce rozdělíme na talíře.

  • 4

    Sladkokyselé jehněčí se zeleninou ozdobíme snítkami čerstvého kopru a podáváme.

Komentáře k receptu