Krabí maso pečené se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krab
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 ks Rajčata
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 578 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 785 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 182.5 mg
  • Draslík 826.8 mg
  • Vláknina 3188.1 mg
  • Vitamín A 3188.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, papriku zbavíme semen a nakrájíme na kostičky, žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky, rajčata nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, z krabích konzerv slijeme olej.

  • 2

    Na másle zpěníme cibuli, přimícháme žampiony, papriku a zhruba 4 minuty za stálého míchání smažíme. Poté vmícháme mouku, osmažíme a přilijeme smetanu a vyšleháme dohladka, chvíli povaříme. Do omáčky vmícháme krabí maso, pepř, sůl a promícháme.

  • 3

    Směs vlijeme do zapékací mísy, kterou jsme vytřeli olejem. Povrch pokryjeme plátky rajčat, posypeme sýrem a v předehřáté troubě pečeme asi 15 minut.

  • 4

    Servírujeme v míse, ve které se krabí maso peklo.

Komentáře k receptu