Gemfish zapečená s bramborovou kaší a zakysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 65 g Strouhanka
  • 85 ml Mléko plnotučné
  • 300 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 6 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Gemfish
  • 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 45%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 539 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 389 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 153.6 mg
  • Draslík 784.8 mg
  • Vláknina 5336 mg
  • Vitamín A 5336 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 96.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme a společně s horkým mlékem a máslem rozmačkáme na kaši. Tu osolíme a rozprostřeme na dno vymazané zapékací mísy. Přelijeme třetinou zakysané smetany a posypeme najemno nakrájenou cibulí.

  • 2

    Na kaši poklademe ryby a posypeme strouhankou smíchanou s nastrouhaným sýrem. Přelijeme větší částí zbylé smetany a zaprášíme mletou paprikou.

  • 3

    Vložíme do trouby předehřáté na 190°C a cca 30-35 minut zapečeme dozlatova.

  • 4

    Rozdělíme na talíře, každou porci dozdobíme lžící smetany a poprášíme paprikou.

Komentáře k receptu