Penne s telecím ragů a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 150 g Hrášek mražený
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Telecí maso přední
  • 150 g Petržel kořen
  • 350 g Těstoviny Penne
  • 200 g Smetana na vaření
  • 200 ml Vývar telecí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná
  • 0.5 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 832 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 496 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 237 mg
  • Draslík 950.1 mg
  • Vláknina 8384 mg
  • Vitamín A 8384 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a papírovou utěrkou osušíme telecí maso. Nakrájíme ho na menší kousky. Petržel očistíme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme, ty větší nakrájíme.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme polovinu oleje, přidáme houby a 2–3 minuty je smažíme. Přidáme tymián, vše podlijeme telecím vývarem a asi 45 minut dusíme pod pokličkou. Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a udržujeme je v teple.

  • 3

    Po 45 minutách sejmeme pokličku a ragů necháme trochu vyvařit. Pro zahuštění zaprášíme moukou a přidáme smetanu. Promícháme, přidáme hrášek a za stálého míchání vaříme dalších zhruba 5 minut.

  • 4

    Na závěr ragů dochutíme citronovou šťávou, worcesterskou omáčkou, solí a pepřem.

  • 5

    Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme telecím ragů a posypané nasekanou petrželkou podáváme.

Komentáře k receptu