Polévka s hlívou ústřičnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Brambory
  • 400 g Hlíva ústřičná
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 50 g Šalotka
  • 15 g Kerblík
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 130 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1000 ml Hovězí vývar základní
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 205 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1444 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 22 mg
  • Draslík 507.1 mg
  • Vláknina 2508.7 mg
  • Vitamín A 2508.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlívu nakrájíme na nudličky, šalotku nakrájíme nadrobno, brambor nastrouháme najemno, petrželku s kerblíkem posekáme.

  • 2

    V hrnci roztavíme máslo, přisypeme šalotku, orestujeme, přidáme hlívu a zvolna smažíme asi 10 minut. Zalijeme vývarem, přidáme brambor, osolíme, opepříme, přidáme strouhaný muškát, povaříme 5 minut, přilijeme smetanu a vaříme dalších 5 minut.

  • 3

    Polévku rozlijeme do talířů a posypeme kerblíkem s petrželkou.

Komentáře k receptu