Lilek parmigiana

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1500 g Lilek
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 6 g Bazalka
  • 250 g Mozzarella
  • 350 ml Olej olivový
  • 500 ml Passata (drcená rajčata)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 607 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 429 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 33.2 mg
  • Draslík 469.2 mg
  • Vláknina 15062.6 mg
  • Vitamín A 15062.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilek pokrájíme na tenčí kolečka, prosolíme a necháme v cedníku hodinu okapávat. Poté opláchneme vodou a osušíme utěrkou. Jednotlivé kousky obalíme lehce v mouce.

  • 2

    Troubu necháme rozehřát na 180 °C, připravíme si zapékací mísu cca 30 x 20 cm velikou. Vymažeme ji tukem.

  • 3

    Polovinu oleje necháme rozpálit a osmažíme na něm lilek, olej doléváme dle potřeby.

  • 4

    Osmažený lilek naskládáme do zapékací mísy, opepříme, přidáme 4 lžíce passaty a zasypeme pokrájenou bazalkou. Zeleninu posypeme částí strouhané mozzarelly a parmezánu. Celý postup opakujeme do spotřebování všech surovin.

  • 5

    Pečeme 30 minut. Po vyjmutí z trouby necháme 30 minut vystydnout.

Komentáře k receptu