Opékané žampiony s bylinkovým sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Žampiony čerstvé
  • 15 g Ricotta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 7 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1494.2 mg
  • Vláknina 4317.8 mg
  • Vitamín A 4317.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou šalotku a česnek nadrobno nakrájíme, mírně podusíme v kastrole na oleji. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, restujeme je asi 4 minuty.

  • 2

    Nakonec přidáme jemně nasekanou petrželku, pokrm podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Krémový sýr smícháme s nasekanou pažitkou a podáváme zvlášť v mističce k opékaným žampionům.

Komentáře k receptu