Špíz se sýrem obalený v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Chléb celozrnný pšenično-žitný
  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 625 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 167.7 mg
  • Draslík 39.7 mg
  • Vláknina 33.1 mg
  • Vitamín A 33.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Starší chleba nakrájíme na kostičky, sýr nakrájíme na stejné kostičky a střídavě napícháme na jehly.

  • 2

    Špíz namáčíme v těstíčku a osmažíme v oleji.

  • 3

    Těstíčko připravíme smícháním piva se žloutky, moukou, solí, pepřem a pevným sněhem z bílků.

Komentáře k receptu