Omáčka se sýrem a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 150 g Smetana 12% (konzumní)
  • 50 g Sýr Gruyére
  • 50 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 232 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 169 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 120.1 mg
  • Draslík 247.8 mg
  • Vláknina 180.3 mg
  • Vitamín A 180.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Vaječný žloutek smícháme se dvěma lžícemi smetany.

  • 2

    Česnek a šalotku očistíme, najemno nakrájíme a opečeme na rozpáleném oleji, přilijeme víno a zbytek smetany. Za stálého míchání ohříváme, nakonec vložíme nasekaný sýr. Když se rozpustí, směs odstavíme a vlijeme připravenou smetanu se žloutkem, nakonec ochutíme pepřem, solí a muškátovým květem.

Komentáře k receptu