Fazolová polévka s kozím sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 80 g Sýr kozí
  • 250 g Fazole červené
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2.5 dl Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 670 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 908 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 33.9 mg
  • Draslík 259.1 mg
  • Vláknina 2572.5 mg
  • Vitamín A 2572.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole v sítu propláchneme studenou vodou a necháme je okapat. Petrželku omyjeme a necháme vcelku, česnek oloupeme.

  • 2

    V hrnci fazole zalijeme vývarem, přidáme petrželku a celé stroužky česneku, vaříme přikryté 15 minut na mírném ohni. Pak petrželku vyjmeme, polévku rozmixujeme a dochutíme balzamicovým olejem, pepřem a solí.

  • 3

    Kozí sýr nakrájíme na malé kousky, vložíme je do polévky a necháme prohřát.

  • 4

    Polévku podáváme teplou s pečivem.

Komentáře k receptu