Telecí ve vinné omáčce se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 40 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 120 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 193 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 135 mg
  • Draslík 575.7 mg
  • Vláknina 92.5 mg
  • Vitamín A 92.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Sýr nastrouháme nahrubo.

  • 2

    Řízky z obou stran osmažíme na oleji dozlatova.

  • 3

    V mezičase v rendlíku s rozpuštěným máslem smícháme citronovou šťávu a víno. Směs přilijeme k řízkům a na mírném plameni dusíme doměkka.

  • 4

    Řízky podáváme přelité omáčkou a posypané sýrem.

Komentáře k receptu