Brambory se sýrovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Salám krůtí měkký
  • 100 g Sýr Čedar - tavený
  • 40 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 100 ml Voda pitná
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Pórek
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Brambory
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 568 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 902 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 86.4 mg
  • Draslík 1433.1 mg
  • Vláknina 19527.4 mg
  • Vitamín A 19527.4 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.8 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 124.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme ve slané vodě omyté brambory ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a rozkrájíme.

  • 2

    Rozehřejeme v hrnci máslo, přidáme mouku a umícháme světlou jíšku. Jíšku podlijeme vodou a mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme 10 minut.

  • 3

    V omáčce rozpustíme tavený sýr a osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek.

  • 4

    Do vymazané zapékací mísy dáme brambory, na ně pórek a uzeninu. Sýrovou omáčkou zalijeme a posypeme strouhaným sýrem.

  • 5

    30 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu