Grilovaná sekaná s kozím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Maso mleté - mix
  • 200 g Sýr kozí
  • 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 954 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 475 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 100.8 mg
  • Draslík 254.7 mg
  • Vláknina 2225.8 mg
  • Vitamín A 2225.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemli přelijeme pivem a necháme ji rozmočit. Oloupaná rajčata zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli a česnek najemno nasekáme. Žemli vymačkáme, rozmělníme a spolu s vejci vmícháme do mletého masa. Přidáme cibuli, česnek, rajčata a nasekanou petrželku. Směs osolíme a opepříme.

  • 2

    Alobal potřeme olejem a posypeme mletou paprikou. Z masové směsi vytvarujeme váleček a zabalíme do alobalu. Grilujeme asi 20 minut. Potom alobal rozevřeme a sekanou několikrát šikmo nakrojíme. Do zářezů vložíme na plátky nakrájený kozí sýr a znovu uzavřeme. Grilujeme ještě několik minut, dokud se sýr nezačne tavit.

Komentáře k receptu