Ledový salát podávaný s kozím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 150 g Hroznové víno
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Ořechy vlašské
  • 200 g Sýr kozí
  • 50 g Petržel - nať
  • 250 g Lišky čerstvé
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Roketa
  • 1 ks Salát listový Dubáček
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Víno portské
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 2 polévková lžíce Ořechový olej
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 346 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 48.5 mg
  • Draslík 499.3 mg
  • Vláknina 3692.8 mg
  • Vitamín A 3692.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salát a roketu omyjeme, odstraníme zvadlé listy a natrháme je na kousky. Houby lišky očistíme, jsou-li větší, pokrájíme je na drobnější kousky.

  • 2

    Šalotku oloupeme a pokrájíme na menší kostičky. Na pánvi si rozehřejeme máslo a šalotku na ni vhodíme. Necháme ji zesklovatět a pak k ní přidáme houby a dusíme asi 7 minut. Nakonec odstavíme z plotny a posypeme nadrobno nasekanou petrželovou natí.

  • 3

    Omyjeme a oškrábeme celer, nastrouháme ho na hrubém struhadle a pak zakapeme citronovou šťávou.

  • 4

    V misce si z octa, vína, olivového a ořechového oleje a hořčice připravíme zálivku. Vyšleháme ji dohladka. Osolíme ji a opepříme.

  • 5

    Hroznové víno omyjeme a rozkrájíme na poloviny a vybereme semínka.

  • 6

    Na pánvi si na oleji opečeme na kostičky pokrájený kozí sýr.

  • 7

    Ve velké misce lehce promícháme salát, roketu a celer a zalijeme zálivkou. Přidáme houby, hroznové víno a kozí sýr. Opět lehce promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu