Zapečený fenykl s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Parmezán
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 200 g Sýr smetanový 65%
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 685 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 152.6 mg
  • Draslík 1226.6 mg
  • Vláknina 12546.2 mg
  • Vitamín A 12546.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fenykly očistíme, překrojíme a zvolna vaříme asi 10 minut. Fenyklovou nať ponecháme na ozdobu.

  • 2

    Oloupaný česnek jemně nasekáme. Sýr smícháme s nasekanými bylinkami, nastrouhaným parmazánem, zakysanou smetanou, mlékem, hořčicí, česnekem a vejcem. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Fenykl nakrájíme na tenké proužky, omytá rajčata na plátky. Několik plátků rajčat a fenyklu necháme stranou. Zbylou zeleninu vložíme do vymazané formy a zalijeme sýrovým krémem. Navrch položíme zbylou zeleninu. Pokrm zapékáme asi 10 minut v silně vyhřáté troubě.

  • 4

    Před podáváním ozdobíme fenyklovou natí.

Komentáře k receptu