Holandský řízek
Suroviny
- 150 g Sýr Eidam cihla 40%
- 500 g Vepřové maso mleté
- 13.3 ml Olej stolní
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 0.2 l Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 574 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 42 g
- Sodík 232 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 245.8 mg
- Draslík 409 mg
- Vláknina 571.6 mg
- Vitamín A 571.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso, sýr, mouku, mléko, sůl, pepř, papriku a vejce smícháme.
-
2
Podle potřeby zahustíme strouhankou. Necháme půl hodiny odležet.
-
3
Poté tvarujeme placky ve tvaru oválu.
-
4
Obalíme je ve strouhance z obou stran a smažíme dozlatova.